Успехът от това да пишем със сърце и душа

Със задоволство и радост ви съобщавам, че на 16.10.2019г. ученичката Мария Ефремова от 11Г клас бе отличена с първа награда на националния литературен конкурс , посветен на 100 – годишнината на Николай Хайтов.

Ето няколко думи от носителката на престижната награда:

„ Награждаването се проведе в читалището, носещо  името на писателя. Трудно може да се опише атмосферата в залата. Тържеството започна с изпълнение на една от великолепните ни народни песни. Усетихме духа на Родопите, планината, която присъства в творбите на Хайтов и е една от причините за силата на българщината през вековете. Наградата получих лично от дъщерята на писателя Елена Хайтова. Сърцето ми плаче от щастие, а  очите са светнали от радост. Наградата е вълнуваща и изпълнена със смисъл, но бледнее пред духовното удовлетворение.

Всички гости се вълнуваха, когато четях своя текст. Хората на различна  възраст се радваха на успехите на четирите наградени и ни поздравиха. 

За мен е чест да бъда представител на училището ни, в което съм вече четвърта година. С гордост заявявам, че най – старото училище в София е моето училище. „