За 127. СУ

Всяка учебна година училището посреща и новите си ученици, които след провеждането на Националните външни оценявания по български език и литература и математика имат щастието да бъдат приети в шестте паралелки, изучаващи интензивно английски или испански език, а в девети клас започват усвояването на втори чужд език – английски, испански, немски или френски.

Възпитаниците на учебното заведение спазват реда и правилата, които са традиции за него. Усвояването на знания е съпътствано и от стремежа за духовно и културно изграждане на младите хора. За тази цел помагат разнообразните форми на извънкласни занимания, посещения на културно-исторически обекти и театрални представления.

Спортните състезания са събития и радост за учениците, защото обикновено отборите заемат първите места.
Патронният празник на училището всяка година тържествено се чества с концерт. Вълнуващи са произведенията на малките таланти в областта на изобразителното изкуство. Техните рисунки са изложени във фоайетата на училището.

Учениците на 127. СУ обичат музиката и спорта, обичат да пеят и да спортуват. Вокалната група години наред привлича талантливите деца, младежи и девойки.

Секциите по баскетбол и футбол ангажират любителите на спорта и победите им в състезанията ги правят по-силни физически и каляват волята им.

За пълноценния отдих на децата се организират екскурзии, за да опознават света, да общуват помежду си и да се учат на толерантност и уважение помежду си.