Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап продължава до 27 ноември, включително

Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап продължава до 27 ноември, включително. Това реши на днешното си заседание  Софийският щаб. Учениците от 6 и 7 клас преминават в  обучение от разстояние в  електронна среда. Мярката се въвежда от петък, 13 ноември и се предвижда да остане в сила до 27 ноември.  На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите, учебният процес да  преминава в електронна среда и за други класове.

Към момента 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние в електронна среда.  Заболелите и карантинирани деца и  ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели са 780 човека.

Остава в сила за още две седмици забраната за работа на нощните заведения- барове, клубове и дискотеки,  както и въведеното ограничение на работното време на заведенията до 23.30 часа. Остава в сила и забраната за  посещения на големи търговски обекти –молове на лица под 18 годишна възраст. Гражданите над 65 години могат да се възползват от „зелените коридори“ в хранителните магазини между 8 и 10 часа.

Продължават проверките на СДВР, ЦГМ, Общинска полиция и Столичният инспекторат за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. Отчита се, че все повече хора носят  маски и спазват дистанция на обществени места. От началото на месеца екипите на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица.

От сайта на Столична община